Training in Alphen aan den Rijn

Training in Alphen aan den Rijn

Simply the Story (STS) is een volledig mondelinge bijbelstudiemethode, die wereldwijd wordt gebruikt. Met STS vertel je een Bijbelgedeelte op een manier die dicht bij de oorspronkelijke tekst blijft. Vervolgens ga je hier op een uitnodigende manier over in gesprek met je toehoorders.

Tijdens een training leer je de methode kennen en toepassen, waarbij je intensieve persoonlijke begeleiding krijgt. We trainen je hoe je een gedeelte uit je hoofd kunt leren, ook als je altijd hebt ervaren dat dit niet voor jou is weggelegd. Je leert hoe je op een boeiende manier een verhaal kunt presenteren. Je leert om vragen te stellen die mensen helpen schatten te vinden in een Bijbelgedeelte en deze toe te passen in hun eigen leven… En tijdens dat proces merk je dat God door Zijn Woord tot jou persoonlijk spreekt.

De training is geschikt voor jong en oud (vanaf ca. 8 jaar), of je nu veel of weinig over de Bijbel weet en of je nu wel of geen plek weet waar je dit zou willen toepassen.

Mensen die deze training volgden, gebruiken STS bijvoorbeeld in:

  • hun eigen stille tijd
  • contact met familie en vrienden
  • hun werk
  • huiskringen
  • kinder- en jeugdwerk
  • kerkdiensten
  • evangelisatie

Kortom, waar dan maar ook waar God hen plaatst.

Voor mensen die nog niet eerder een training hebben gevolgd, bieden wij de volgende trainingen aan: de basistraining+ en de basistraining. Als je de basistraining volgt (2,5 dag), krijg je alle informatie die je nodig hebt om de methode toe te passen en gelegenheid hiermee te oefenen. De basistraining+ omvat de basistraining en biedt daarnaast meer gelegenheid om te oefenen, feedback te ontvangen en verwerken, en meer inzicht in het hoe en waarom van de methode. De basistraining+ beslaat in totaal 5 dagen. In de zomer van 2022 bieden we de basistraining aan in het weekend van 26-28 augustus en het ‘plus-deel’ een week eerder, van 15-17 augustus overdag.

Wij trainden voorgangers, zendelingen, kerkelijk werkers, docenten, studenten, kinderen, werkenden en niet-(meer) werkenden…

Trainen we deze zomer ook jou? Meld je dan aan door een mail te sturen naar stsAlphen@gmail.com